Här finner ni våra lokala uppfödare av lamm, nöt och kalv och vi har ett mycket nära sammarbete med dessa gårdar och vill ni läsa mer om gårdarna och deras djur och uppföddning titta in på deras hemsida. Är du intresserad att handla något från gårdarna kan du vända dig till oss på DennFood eller som privat kund även kontakta repective gård. 

Skogsåkra Gård

På Skogsåkra Gård arbetar vi i samklang med naturen och årstidernas växlingar. Från oss kan du köpa kött med gott samvete! Vi sätter djurens välmående i första hand, och värnar om miljön, både lokalt och globalt.

 I generationer har vi lärt oss vad som är bäst för djur, natur och människa, och detta genuina kunnande kombinerar vi med moderna och miljövänliga tekniker.

 Genom att ha djuren på naturbete hjälper vi också till att bevara det unika svenska öppna landskapet, med blomsterängar och hagmarker, viktiga för både biologisk mångfald och människors välmående.


 

 

 

BENGT
...tog över gården 1991 från sina föräldrar och är sedan dess bonde på heltid.

 

Hos oss går djuren ute vår, sommar och höst. Kalvarna går förstås med sina mammor.

Ekologiskt lantbruk ger oss gladare djur, friskare natur och godare och nyttigare kött!

Vi som driver Börs Gård heter Monica och Kent Åkerberg.

Vår målsättning är att bevara en levande landsbygd genom våra olika verksamheter på gården.
Vår ambition är att de ekologiska produkter vi säljer ska vara av högsta kvalitet.

Sommaren 2013 bestämde vi oss för att skaffa får. Vi har en del mark som behöver betas och då kände vi att får är trevliga djur att ha och dessutom kan vi föda upp lamm. Lammkött är ett fint och magert kött och har en fantastisk smak. Passar utmärkt att använda i grytor, som stek eller på grillen. Här har lammen betat på obesprutad mark och inte fått några som helst tillsatser. Fåren är av sorten Dorset-Finull-Texel, vilket ger goda förutsättningar för ett gott kött.

Börs Gård

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.